Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول ستاد مرکزی آموزش مجازی دانشگاه آزاد  گفت: واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی به واسطه تجربه حدود 15 سال در زمینه آموزش آنلاین و مجازی، توانست بستر را برای برگزاری امتحانات به صورت الکترونیکی مطابق با استانداردهای جهانی و کمترین ضریب خطای ممکن مهیا کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا در کشور تمامی ابعاد زندگی را تحت‌الشعاع خود قرارداد و موضوع تحصیل و آموزش نیز از این قاعده مستثنا نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه‌های کشور تلاش کردند مبحث آموزش و امتحانات را در قالب آنلاین تعریف نمایند و براین اساس اقداماتی در مسیر مهیاکردن زیرساخت‌های لازم برای برگزاری کلاس‌ها و آزمون‌ها به‌صورت مجازی در دستور کار قرار گرفت. در این میان واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی به‌واسطه تجربه حدود 15 سال درزمینهٔ آموزش آنلاین و مجازی، توانست بستر را برای برگزاری امتحانات به‌صورت الکترونیکی مطابق با استانداردهای جهانی و کمترین ضریب خطای ممکن مهیا کند.

جواد علمایی مسئول ستاد مرکزی آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی و معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه، اسدالله متاجی مدیرکل آموزش و گسترش دانشگاه و شبانعلیصفری ثابت مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزشی و درسی معاونت علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه، ضمن بازدید از واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی، در جریان روند برگزاری آزمون‌های الکترونیکی این واحد دانشگاهی قرار گرفتند.

در این دیدار که با حضور محمدرضا کشاورزی رئیس واحد الکترونیکی برگزار شد، علمایی ضمن گفت‌وگو با کارشناسان و مدیران واحد الکترونیکی و تقدیر از فرآیند شکل‌گرفته و ارائه خدمات نوین در این واحد دانشگاهی، برگزاری آزمون‌های الکترونیکی را نماد تحقق شعار عدالت آموزشی واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی دانست و آن را ستود.

وی تأکید کرد: هرقدر آزمون‌ها دقیق‌تر و با استاندارد بالاتر برگزار گردد، به‌طور مستقیم نتایج بهتری در جامعه خواهیم داشت.

برگزاری آزمون الکترونیکی با محوریت عدالت محوری

کشاورزی ریاست واحد الکترونیکی نیز در دیدار با مسئول ستاد مرکزی آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: واحد الکترونیکی که تا پیش‌ازاین بر اساس ماهیت وجودی خود مسئولیت برگزاری کلاس‌های درس تمامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی را به‌صورت آنلاین و مجازی بر عهده داشته، اینک در حال برگزاری امتحانات تمامی دانشجویان واحد الکترونیکی به‌صورت الکترونیکی با شرایط استاندارد است.

وی ادامه داد: دانشجویان در تمام زمان امتحان ارتباط مستقیم صوتی و تصویری با پشتیبانان آموزشی دارند و هر سؤالی از استاد خود داشته باشند، می‌توانند بپرسند و به سؤالات تشریحی درس خود هم پاسخ مکتوب و هم پاسخ شفاهی می‌دهند. تلاش واحد الکترونیکی این بوده است که به‌سلامت دانشجویان توجه ویژه داشته باشد و آزمون الکترونیکی را با استاندارد خیلی خوبی برگزار نماید.

رئیس واحد الکترونیکی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آزمون الکترونیکی واحد الکترونیکی را عدالت محوری و توجه به حقوق دانشجویان دانست و خاطرنشان کرد: برخلاف اکثر آزمون‌های شفاهی مجازی، در آزمون‌های واحد الکترونیکی سؤالات برای همه دانشجویان یک درس یکسان است.

کشاورزی استراتژی اصلی در خصوص برگزاری آزمون‌های الکترونیکی را حفظ حقوق دانشجویان دانست که با تلاش و اتخاذ تاکتیک‌های مناسب با شأن و جایگاه دانشجویان واحد الکترونیکی و همچنین بهره‌گیری از متدهای روز دنیا این امر میسر گردیده است.

احراز هویت دانشجو پیش‌نیاز آغاز فرآیند آزمون‌های الکترونیکی واحد الکترونیکی

وی ادامه داد: در تب‌وتاب برگزاری امتحانات آنلاین در بسیاری از دانشگاه‌های کشور، شوربختانه بازار تقلب داغ بود. آگهی‌های متعدد در فضای مجازی برای استفاده از شخصی دیگر جهت حضور در امتحان آنلاین به‌جای دانشجو آن‌هم با پرداخت هزینه‌های عجیب حتی پای پلیس فتا را نیز به این موضوع باز کرد.

رئیس واحد الکترونیکی در این رابطه تأکید کرد: یکی از اقدامات واحد الکترونیکی برای پیشگیری از موضوعات این‌چنینی و تضییع حقوق دانشجویان، احراز هویت دانشجو از طریق تطابق کارت ملی، کارت امتحانات با چهره دانشجو، در ارتباط تصویری و آنلاین بود و کارشناسان فنی مادامی‌که از احراز هویت دانشجو یقین حاصل نمی‌کردند فرآیند برگزاری آزمون کلید نمی‌خورد. در همین راستا حتی پرسش و پاسخ به‌صورت شفاهی از دانشجو جهت اطمینان از احراز هویت ایشان، توسط کارشناسان فنی و مراقبین نیز در دستور کار قرار داشت.

ارزیابی مناسب و برگزاری آزمون‌های استاندارد

کشاورزی گفت: هرچند در شرایط فعلی و با صرف وقت و هزینه و تلاش‌های زیاد شاهد برگزاری امتحانات اغلب دانشگاه‌ها به شیوه آنلاین و مجازی هستیم اما گذشته از بحث احراز هویت، تقلب و عدم نظارت دقیق بر روی دانشجویان در زمان برگزاری امتحان، متأسفانه شاهد برگزاری آزمون‌ها و ارزیابی‌هایی با ضعف شدید هستیم.

وی تصریح کرد: برای مثال در اغلب آزمون‌هایی که به شیوه شفاهی مجازی برگزار می‌گردد، سؤالات دانشجویان یکسان نبوده و ملاک مشخصی برای ارزیابی وجود ندارد و سختی یا سادگی سؤالات مناسب نیست. یا از طرف دیگر برگزاری تستی امتحانات برخی از دروس و رشته‌ها ملاک مناسبی برای ارزیابی نخواهد بود، چراکه بی‌شک برای دروس تخصصی یا دروس آمار، حسابداری و… بخشی از نمره به روش حل مسئله تعلق دارد و قاعدتاً جواب نهایی بخشی از نمره خواهد بود و همچنین برخی از دروس انسانی نیز نیازمند پاسخ و ارائه توضیحات دانشجو به‌صورت کتبی است.

رئیس واحد الکترونیکی عنوان کرد: به همین منظور واحد الکترونیکی اشکالات آزمون‌های مجازی را بررسی کرد و در مدل استاندارد آزمون‌های واحد الکترونیکی همه این اشکالات رفع شده است. در آزمون‌های واحد الکترونیکی ترکیب دو روش پاسخ کتبی و توضیح شفاهی انجام می‌گیرد و ترکیب این دو مؤلفه یعنی پاسخنامه دانشجو و فیلم وی که پاسخ‌ها را توضیح می‌دهد بدون شک می‌تواند امکان ارزیابی بسیار دقیق‌تری را از سطح دانش فراگرفته دانشجو، فراهم نماید.

حمایت مسئولانه و جهاد گونه پشتیبانان و کارشناسان واحد الکترونیکی

جواد علمایی معاون علوم مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی نحوه حضور روزانه (حتی در ایام تعطیل) و بیش از 12 ساعته کارشناسان فنی – مراقبین – و پشتیبانان آموزشی در واحد الکترونیکی در جهت برگزاری آزمون آنلاین در ایام شیوع ویروس منحوس کرونا را اقدامی تحسین‌برانگیز برشمرد.

رئیس واحد الکترونیکی نیز در همین راستا مکانیسم رفتاری فراتر از مسئولیت‌های کاری و شغلی کارکنان این واحد دانشگاهی را بسترساز رقم خوردن حماسه‌ای جهاد گونه در عرصه علم و دانش از سوی تیم اجرایی و حمایتی واحد الکترونیکی در عرصه برگزاری امتحانات نیمسال دوم تحصیلی 99-98 دانست.

وی خاطرنشان کرد: پشتیبانان فنی و آموزشی این واحد از صفرتا صد فرآیند برگزاری امتحان الکترونیکی با دانشجویان همراه بودند تا در صورت هرگونه مشکل درصدد رفع آن برآیند. گاهی اوقات دانشجویان در زمان حضور در آزمون آزمایشی که پیش از آزمون اصلی برگزار می‌گردید، با مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مربوط به سیستم خانگی خود روبرو می‌شدند که در مواردی ساعت‌ها متخصصین فنی واحد الکترونیکی تمام تلاش خود را مصروف رفع این نواقص می‌کردند.

کشاورزی گفت: البته این حرکت مسئولانه منحصر به پشتیبانان فنی نبود، مراقبین و پشتیبانان آموزشی نیز در راستای همیاری و برگزاری مطلوب و مناسب امتحانات دانشجویان ممارست بسیاری به خرج دادند. انتقال سؤالات مستمر دانشجویان به اساتید مربوطه که به‌صورت هم‌زمان با برگزاری آزمون به‌صورت الکترونیکی آنلاین بودند و همچنین انتقال پاسخ اساتید مربوطه در خصوص سؤالات دانشجویان و حتی پیگیری جهت حضور دانشجو بر سر جلسه امتحان الکترونیکی در قالب تماس تلفنی بخشی از این خدمات به‌حساب می‌آید.

رئیس واحد الکترونیکی افزود: هرچند برگزاری آزمون‌های الکترونیکی واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی با رضایت حداکثری دانشجویان مواجه گشت و تلاش شد این امتحانات بر اساس استانداردهای جهانی برگزار شود، اما قطع به‌یقین با ایده آل‌های مدنظر این واحد دانشگاهی فاصله دارد که امید می‌رود با بهره‌گیری از نظرات دانشجویان فرهیخته خود در مسیر پاسخ به خواسته‌های متعالی ایشان گام‌های رو به جلویی بردارد.

انتهای پیام/4084/

منبع: آنا

کلیدواژه: واحد الکترونیکی آموزش مجازی آزمون آنلاین واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی برگزاری آزمون های الکترونیکی رئیس واحد الکترونیکی استانداردهای جهانی صورت الکترونیکی واحد دانشگاهی برگزاری امتحانات برگزاری آزمون ها برگزاری امتحان آنلاین و مجازی احراز هویت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۵۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا خاکساری از برگزاری رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) با حضور ۲۵ شرکت صنعتی و خدماتی در این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد: این رویداد با شعار صنعت، دانشگاه، راه اشتغال و برای اشتغال همزمان با تحصیل دانشجویان و با حضور فعال نمایندگان صنایع بزرگ در دانشگاه به‌منظور مصاحبه، جذب و استخدام دانشجویان و دانش‌آموختگان توانمند برگزار می‌شود.

وی افزود: هدف رویداد صدرا ارتباط دانشگاه با صنعت، اشتغال آفرینی، استفاده از دانشجویان به‌عنوان کارآموز و کارورز، افزایش مهارت‌های شغلی، آشنایی دانشجویان با چالش‌های واقعی صنعت، تبدیل ایده‌های علمی به محصولات صنعتی و تجاری، حمایت مالی صنایع از پایان‌نامه‌هاست.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان گفت: اقدام رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامگذاری سال ۱۴۰۳ با نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، حامل پیام‌های معناداری است و می‌تواند تغییرات مثبتی را در فضای اقتصاد کشورمان نوید دهد. در همین راستا پیوند دانشگاه و صنعت یکی از شناخته‌شده‌ترین راه‌های توسعه اقتصادی اجتماعی بوده و دستیابی به توسعه ملی توجه به همبستگی، بخش صنعت و دانشگاه را ایجاد می‌کند.

خاکساری عنوان کرد: با نگاه به اسناد بالادستی و سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی انگیزه این دانشگاه برای توسعه از تمرکز روی تحقیق و توسعه محض توسعه علوم کاربردی و ورود به دنیای کسب‌وکار افزایش یافته و در همین راستا نخستین رویداد صدرا (صنعت، دانشگاه راه اشتغال) با حضور صنایع و شرکت‌های بزرگ استان همدان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: شرکت شیشه همدان، شرکت قطعه سازان سینا، شرکت کنترل گاز اکباتان، شرکت تعاونی زرین بتن اکباتان، شرکت صنایع غذایی سحر همدان، شرکت شیر پاستوریزه پگاه، شرکت لیکا، شرکت هلدینگ ساختمانی خشت سبز، شرکت آروین پارس نیرو، شرکت سهامی بیمه ایران، سازمان مدیریت صنعتی، شرکت تعاونی تولید روستایی استان همدان، شرکت دانش‌بنیان گسترش طراحان، واحد فن‌آور به نگار، واحد فناور بهین رویش سبز، شرکت شتاب‌دهنده برازه، شرکت دانش‌بنیان آترین آذین فناور، گروه پژوهشی سنجش و تصحیح با بیومکانیک، رسانه همدان پیام، فرهنگسرای کسب‌وکار شهرداری، گروه رسانه و ارتباطات مرکز تندرستی و سلامت، شرکت تبلیغاتی اهورا در این رویداد حضور دارند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان مطرح کرد: آئین افتتاحیه این رویداد در ۱۶ اردیبهشت‌ماه برگزار و نمایشگاه جنبی به همراه برگزاری چند کارگاه مهارتی و کارآفرینی از برنامه‌های این رویداد است.

کد خبر 6094062

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • تجلیل از استادان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در سال ۱۴۰۳
  • رویداد علمی «خشتانه» چه هدفی دارد؟/از ساخت عناصر معماری در قالب کوچک تا ورکشاپ‌های تخصصی
  • راه دستیابی به قله به دانشجویان آموزش داده شود
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • ۲۵ مورد تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور ۱۴۰۳ کشف شد/ اعلام زمان برگزاری نوبت اول کنکور
  • آئین گرامیداشت روز جهانی روانشناس و مشاور برگزار شد
  • رقابت داوطلبان شانزدهمین دوره المپیاد علوم پزشکی در دانشگاه آزاد یزد
  • اجرای طرح تدریس با جهت‌گیری الهی برای هدایت دانشجویان