Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرگروه معارف دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: برای آموزش الکترونیکی در شرایط فعلی باید از ظرفیت عظیم دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی کشور و فضای مجازی به‌عنوان واقعیت انکارناپذیر جامعه استفاده کنیم.

آمنه باقری در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به تعطیلی دانشگاه‌ها پس از شیوع ویروس کرونا در کشور و لزوم پرداختن به آموزش الکترونکی اظهار کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری تهدید‌ها قابل تبدیل به فرصت است و باید از این زاویه به موضوع کرونا نگاه کنیم؛ برای آموزش الکترونیکی در شرایط فعلی باید از ظرفیت عظیم دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی کشور و فضای مجازی به‌عنوان واقعیت انکارناپذیر جامعه استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در هم آمیختن این دو پتانسیل مهم و ارزشمند، بهترین آموزش الکترونیک را در راستای حل و فصل امور آموزشی ایجاد خواهد کرد که قطعا می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر مراکز آموزش عالی کشور باشد. البته قبل از شیوع کرونا‌، دانشگاه‌های مختلف کشور و واحد آموزش‌های الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی، تجربه تدریس مجازی را داشته‌اند اما وسعت عملکرد و تعداد مخاطبان آنان هیچکدام به اندازه شرایط حاضر دانشگاه آزاد اسلامی نبوده است.

مدیرگروه معارف دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران بیان کرد: آموزش از راه دور مزایای بسیاری از جمله نزدیک شدن به عدالت آموزشی، بهره‌مندی از اساتید برجسته، ارتقای کیفیت کلاس‌های درسی، مدیریت زمان و... دارد؛ در این شرایط خاص که عملا امکان حضور فیزیکی عوامل تشکیل جلسات درسی اعم از کارکنان، اساتید و دانشجویان در دانشگاه وجود ندارد، آموزش مجازی می‌تواند بهترین گزینه جهت استمرار موضوع آموزش باشد.

باقری ادامه داد: بهترین مزیت این طرح جلوگیری از ایاب و ذهاب است، این مزیت شاید یک موضوع به نظر بیاید اما جوانب مختلفی دارد. مثلا دیگر نیازی به حضور در اجتماعات و استفاده از وسایل نقلیه عمومی نیست و به‌نوعی رعایت نکات و توصیه‌های بهداشتی است؛ آموزش مجازی علاوه‌ بر پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، صرفه‌جویی در مواد ضدعفونی کننده و وسایل مورد نیاز را نیز دربردارد.

وی خاطرنشان کرد: البته آموزش الکترونیکی نقص‌هایی دارد که باید سعی در رفع آن کرد، نخست اینکه زیرساخت‌های مربوط به فناوری اطلاعات یا IT مانند پهنای باند، ساز و کار LMS و... ممکن است در برخی دانشگاه‌ها وجود نداشته باشد؛ ثانیاً اینکه مهارت‌های اساتید و دانشجویان عزیز جهت استفاده از طرح آموزش الکترونیک کامل نیست. چه خوب بود فیلم چند دقیقه‌ای جهت آموزش استفاده از آموزش مجازی در دانشگاه‌های سراسر، تهیه می‌شد که بسیار راهگشاه بود.

مدیرگروه معارف دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران افزود: یکی از معایب آموزش مجازی این است که امکان پرسش و پاسخ و تعامل حضوری میان استاد و دانشجو کمتر وجود دارد و در آموزش‌های آنلاین ممکن است دانشجو تمرکز دقیقی بر روی درس نداشته باشد در حالی که در کلاس‌های حضوری، اساتید كنترل بیشتری بر روی دانشجویان دارد؛ همچنین در آموزش مجازی ارﺗﺒﺎط ﭼﻬﺮه ﺑﻪ ﭼﻬﺮه و ﻏﻴﺮ ﻛﻼﻣﻲ، وجود ندارد. کلاس‌های حضوری و تعامل میان همکلاسی‌ها و رابطه میان استاد و دانشجو همان لطفی را دارد که دیدارهای حضوری دارد و ارتباطات مجازی ندارد.

باقری با اشاره به اینکه باید از آموزش الکترونیک بهترین استفاده را کرد، گفت: باتوجه فرمایش رهبر انقلاب، شرایط فعلی کشور به یک رزمایش عمومی تبدیل شده است؛ باید از فرصت به‌دست آمده به نحو مطلوبی استفاده کرد؛ ویژگی مهم هر رزمایشی ایجاد آمادگی و ارزیابی نقاط ضعف و قوت کار است، امیدواریم با عبور از این برهه ارزیابی دقیق و چندجانبه‌ای در دروس مختلف داشته باشیم و از تجربیات آموزش مجازی استفاده کنیم و در آینده نزدیک بخشی از مباحث آموزشی را از این طریق پیش ببریم.

انتهای پیام/۴۱۱۸/

منبع: آنا

کلیدواژه: آموزش از راه دور آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی آموزش الکترونیک آموزش مجازی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۷۶۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استادان مفاهیم روز جهان را به دانشجویان آموزش دهند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد قربانی گلشن‌آبادی معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن حضور در کلاس نوستالوژیکی دانشجویان ورودی سال 1372 رشته علوم اجتماعی تبریک روز معلم به استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: با توجه به اوضاع سیاسی جهان و شرایط پیش آمده وظیفه استادان این است که تمامی مفاهیم روز دنیا را به دانشجویان ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت شروع می شود
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند
  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک
  • تعامل دانشگاه آزاد اسلامی و بنیاد شهید ایلام بی‌نظیر است
  • استادان مفاهیم روز جهان را به دانشجویان آموزش دهند
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • ارتقای سرانه آموزشی هرمزگان با ساخت ۶۰۰ کلاس درس جدید در سال جاری
  • ظرفیت علمی نیرو‌های مسلح در خدمت نخبگان و دانشگاهیان قرار می‌گیرد
  • برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس